BY Control | Fiscaal juridisch advies
77
page-template-default,page,page-id-77,page-child,parent-pageid-44,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,
title

Fiscaal juridisch advies

 

Wat is de best passende bedrijfsvorm? Een BV, een eenmanszaak of een VOF? Elke bedrijfsvorm heeft zijn eigen kenmerkende voor- en nadelen. Bij een eenmanszaak zijn vaak de fiscale voordelen gunstig, maar ben je aansprakelijkheid met je privévermogen. Met een BV is de aansprakelijkheid juist gunstiger geregeld. Er zijn dan wel een aantal formele zaken die je goed in de gaten moet houden. Anders kun je alsnog privé aansprakelijk worden gesteld. BY Control heeft speciaal hiervoor de Corporate Service ontwikkeld.

Een andere vraag die vaak gesteld wordt: wanneer zet je een eenmanszaak om in een BV? Daar is niet een eenduidig antwoord op te geven. Er kunnen zowel fiscale als juridische aspecten een rol spelen. Wat is de reden voor een overgang? Wil je het fiscaal zo gunstig mogelijk inrichten of wil je jouw privévermogen beter afschermen? Daarbij komen ook andere factoren aan de orde. Is er bijvoorbeeld personeel in dienst? Welke omzetontwikkeling wordt er de komende jaren verwacht? BY Control helpt je graag om de meest optimale keuze te maken.

Corporate Service

Vaak wordt gedacht dat je met een BV niet aansprakelijk gesteld kan worden in privé. Dat is echter niet altijd zo. Het is daarom belangrijk om een aantal formaliteiten in de gaten te houden. Om je hierbij te helpen heeft BY Control een corporate service ontwikkeld.

Er zijn een aantal wettelijke regels waar een BV zich aan moet houden, maar ook de regels uit de statuten zijn van belang. Wij brengen in kaart welke formaliteiten en termijnen relevant zijn voor jouw BV en koppelen hier een signaleringssysteem aan. Zo kun je geen belangrijke datum meer vergeten en is je privéaansprakelijkheid goed afgeschermd.

Interesse in onze dienstverlening of heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.